× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

(VIDEO) PRIMARUL CÂRCIUMARU ACUZĂ PNL DE AMBIȚII POLITICE ÎN DEFAVOAREA CETĂȚENILOR

Antena 3 Alexandria • 26-09-2022, 14:01:00 • 311 vizualizari
 

La doi ani de la alegeri municipiul Roșiori de Vede nu are viceprimar! Deși problema părea să se rezolve în această vară, când în urma ședinței din luna iunie Cristiana Piper Savu a fost aleasă de consilieri, scaunul a fost ocupat doar câteva zile. Prefectul a anulat hotărârea, totul a ajuns în instanță, iar săptămâna trecută a fost primul termen. Primarul Valerică Cârciumaru acuză faptul că prefectul Haralambie Epure a acționat la comanda șefului PNL Teleorman, Eugen Pârvulescu.

Alegerea viceprimarului la Roșiori de Vede este decisă de Instanța de Judecată. Totul se întâmplă după ce la ședința din 7 iunie consilierii PSD și cei de la USR au votat-o pe Cristiana Piper Savu, cea care a deținut funcția și în mandatul trecut. Însă după doar câteva zile Prefectul a atacat și anulat hotărârea din Consiliul Local Roșiori. PSD a vrut funcția pentru că este partidul majoritar în consiliu, însă în timpul negocierilor social democrații au vrut să cedeze postul liberalilor, care mai apoi s-au răzgândit. Primarul Valerică Cârciumaru nu înțelege de ce s-a ajuns în această situație, mai ales că în consiliul local nu au fost disensiuni grave. El acuză PNL de ambiții politice puerile și spune că lipsa viceprimarului îngreunează activitatea în instituție.

VALERICĂ CÂRCIUMARU, PRIMARUL MUN. ROȘIORI DE VEDE:

„Prefectura care răspunde la comanda domnului Pârvulescu, de ce spun treaba asta. Noi am avut discuții și negocieri între PNL și PSD, cu domnul Pârvulescu, vreau să repet treaba asta, pentru că unii nici nu cred, dar dacă domnul Pârvulescu are ceva împotriva a ceea ce spun eu acum să iasă și să mă contrazică. Într-una dintre negocieri i-am spus că DA, îi dăm noi PSD cinci voturi să își pună viceprimar dumnealui, (asta după multe și multe discuții, pentru că la un moment dat a existat riscul să pună ei viceprimar de la PNL și să ia și conducerea URBIS-ului, simțind acest risc, am zis ca măcar să salvez Urbis-ul, de accea am zis într-una dintre discuții că îi dăm voturile de la PSD să îl punem pe Ciofalcă viceprimar.)”

„A doua zi domnul Pârvulescu, cu orgoliul nemăsurat pe care îl are și aroganța pe care o are, m-a sunat și zice : știi ce, eu pot să pun viceprimarul cu cei de la USR. Păi bine, dar ce am vorbit ieri…suntem într-o alianță la nivel național, ..nu domnule, eu pun viceprimarul cu cei de la USR și iau și URBIS-ul” // „Cei de la USR, și vreau să le mulțumesc pe acestă cale, au făcut o diferență între ce reprezintă PSD la nivel de județ Teleorman și ce reprezintă PNL. Și de la discuțiile pe care le-au avut cu ei și erau gata să facă acest lucru, au venit alături de noi și am ales viceprimarul.”

Am încercat să luăm legătura cu prefectul Haralambie Epure, însă nu am reușit. Contactat telefonic, senatorul Eugen Pârvulescu nu a vrut să comenteze acuzația că prefectul a acționat la comanda sa și spune că nu a existat nicio înțelegere între PSD și PNL la Roșiori.

EUGEN PÂRVULESCU, PREȘEDINTE PNL TELEORMAN: „Noi ne-am susținut viceprimarul de la PNL, dacă făceau asta trebuia să îl voteze, nu l-au votat când l/am propus. (sunteti jurnalist cu experienta…..) Uitati-va în hotărîrile de consiliu când am avut propunere Ciofalcă și nu au votat, atunci înseamnă că minte domnul primar.”

Dacă scaunul de viceprimar rămâne gol până la o decizie a instanței, cel de administrator public al muncipiului a fost ocupat de curând de useristul Constantin Fierăscu, lucru ce demonstează că alianța locală PSD-USR funcționează. În mandatul trecut, Cristiana Piper Savu în calitate de viceprimar s-a ocupat de problemele legate de salubritate și educație.

Primarul Cârciumaru spune că după ce va câștiga procesul se va îndrepta, tot pe cale juridică, împotriva celor care au creat acest blocaj la nivelul administrației.

Articolul (VIDEO) PRIMARUL CÂRCIUMARU ACUZĂ PNL DE AMBIȚII POLITICE ÎN DEFAVOAREA CETĂȚENILOR apare prima dată în Antena 3 Alexandria.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Antena 3 Alexandria » Articole Antena 3 Alexandria »
 
PRIMARUL CÂRCIUMARU ACUZĂ AMBIȚII POLITICE DEFAVOAREA CETĂȚENILOR