× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

(VIDEO) ȘTEFAN MITROI ȘI-A LANSAT CEL MAI RECENT ROMAN: “ADU-ȚI AMINTE SĂ NU UIȚI”

Antena 3 Alexandria • 30-08-2022, 18:00:57 • 15 vizualizari
 

Un adevărat antidot la uitare, Adu-ți aminte să nu uiți, cartea scriitorului Ștefan Mitroi a fost prezentată publicului alexăndrinean, ieri seară, la Centrul multifunctional din Alexandria. Lansarea volumului a reunit cititori de toate vârstele, printre aceștia și personalități din lumea culturală și politică locală.

Retrospectivă a unei epoci demult apuse, cartea scriitorului Ștefan Mitroi îmbină cu finețea artistică ce caracterizează o personalitate complexă ca cea a autorului, mai multe stiluri literare, de la beletristică, la romanul istoric sau cel de aventură. Minuțioasă descriere a epocii de la întemeierea orașului Alexandria, cartea contemplează atmosfera acelor vremuri în care apar întemeietorul Alexandru Dimitrie Ghica, dar și personajul principal, hoțul de cai Dumitru Bălăureanu. Destinul acestuia avea să se împletească în mod surprinzător cu începuturile istorice ale municipiului teleormănean.

Apreciat de critica de specialitate ca fiind cel mai bun roman de până acum al scriitorului, cartea lui Ștefan Mitroi impresionează prin îmbinarea documentării istorice cu pagina de literatură.

Un adevărat ambasador al culturii teleormănene, Ștefan Mitroi a ocupat diferite funcții de-a lungul carierei sale,  de la procuror al Alexandriei, la redactor șef, director la diferite publicatii sau consilier pe probleme de cultură și presă al ministrului de Interne. De asemenea, a predat la Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza. Întrebat prin care din aceste funcții și-a adus cea mai mare contribuție comunității din care face parte, scriitorul ne-a răspuns.

Și tocmai pentru meritele sale deosebite în comunitate, Stefan Mitroi a fost propus cetățean de onoare al orașului Alexandria.

Decernarea titlului de cetățean de onoare al orașului Alexandria maestrului Ștefan Mitroi, a avut loc astăzi în ședința festivă a consiliului local.

Articolul (VIDEO) ȘTEFAN MITROI ȘI-A LANSAT CEL MAI RECENT ROMAN: “ADU-ȚI AMINTE SĂ NU UIȚI” apare prima dată în Antena 3 Alexandria.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Antena 3 Alexandria » Articole Antena 3 Alexandria »
 
ȘTEFAN MITROI LANSAT RECENT ADU-ȚI AMINTE