× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

[Video] Teleormanul, printre județele survolate de elicoptere ale M.A.I, după incidentele violente din prima zi de Paște. Forțele terestre au fost suplimentate

Internet • 20-04-2020, 23:00:15 • 417 vizualizari
 

Două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație (IGAV) survolează județul Teleorman, din a doua zi de Paște, de la ora 17.00. Sunt vizate zonele cu risc criminogen ridicat, comunități de persoane revenite în țară în ultima perioadă, cunoscute cu preocupări infracționale, îndeosebi cele cu populație predominantă de etnie rromă.
Totodată, elicopterele survolează zonele de interes și sprijină dispozitivele din teren cu imagini de ansamblu în București, precum și în județele: Ilfov, Ialomița, Prahova, Argeș, Giurgiu și Călărași. Măsura a fost luată de M.A.I. după incidentele violente din prima zi de Paște, petrecute  în cartiere mărginașe, rău famate, din București, Săcele, Hunedoara sau Ploiești, când zeci de persoane au încălcat ordonanțele militare și s-au războit, în plină stradă, cu forțele de ordine.

Ministerul de Interne a decis și suplimentarea forțelor din teren, în toată țara, pentru a preveni apariția unor noi conflicte. Conform unui ordin al ministrului, de la ora 17.00, dispozitivul de intervenție va fi suplimentat cu până la 1.500 de polițiști și jandarmi, inclusiv din trupele speciale ale ministerului SIAS.

„Urmare a ordinului conducerii MAI, începând cu ora 17.00, la nivel național, vor acționa suplimentar fata de dispozitivul curent, 154 de grupe (constituite din 4-10 membri), efective din cadrul:
– Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Special al Politiei Romane – 4 grupe;
– Serviciilor pentru Acțiuni Speciale ale fiecărui  județ, cu câte 2 grupe;
– Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, cu 18 grupe;
– Direcției Generale de Jandarmi a Municpiului București, cu 12 grupe;
– celor 8 Grupări Mobile de Jandarmi, cu câte 4 grupe”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne.
„Resursa alocată suplimentar va fi direcționata in zonele cu risc criminogen ridicat, comunități de persoane revenite in țara în ultima perioada, cunoscute cu preocupări infracționale”, precizează MAI.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Internet » Articole Internet »
 
[Video] Teleormanul Printre Județele Survolate Elicoptere Incidentele Violente