× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

(VIDEO) “VINEREA NEAGRĂ” LA SERVICIUL DE PROBAȚIUNE DIN TELEORMAN

Antena 3 Alexandria • 02-02-2024, 14:01:08 • 132 vizualizari
 

Angajații Serviciului de Probațiune Teleorman sunt în greva foamei. O acțiune de protest extremă. Oamenii nu își mai primesc salariile integrale, de ani de zile.

Serviciul de probațiune, responsabil de efectuarea supravegherii în comunitate a modului în care persoanele condamnate își respectă măsurile și obligațiile impuse de către instanța de judecată, este de ani de zile  Cenușăreasa sistemului de Justiție. Pentru a-și primi salariile,  cei aproape 700 de angajați ai Ministerului  fac greve constante.

Dreptul salarial al consilierilor probațiunii este negat  fără reținere , de ani buni ,  chiar de ministerul responsabil cu asigurarea stării de legalitate în țara noastră. Ministerul Justiției aruncă pisica în curtea Ministerului Finanțelor, declarând că,  deși a fost dat un ordin de ministru în vara anului trecut cu privire la respectarea drepturilor salariale ale personalului,  acesta nu este încă pus în aplicare pentru că nu sunt bani .  Angajații nu și-au primit încă integral salariul pe luna decembrie.

De cel puțin un an de zile, angajații Ministerului de Justiție de la serviciul de probațiune sunt în grevă japoneză de luni până joi,  pentru a beneficia de dreptul natural al plății salariilor. Începând cu luna februarie, în fiecare vineri,  personalul va intra în greva foamei, alegând să nu mănânce pentru 24 h, deși își vor respecta în continuare programul de lucru.

 

 

Articolul (VIDEO) “VINEREA NEAGRĂ” LA SERVICIUL DE PROBAȚIUNE DIN TELEORMAN apare prima dată în Antena 3 Alexandria.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Antena 3 Alexandria » Articole Antena 3 Alexandria »
 
VINEREA NEAGRĂ SERVICIUL PROBAȚIUNE TELEORMAN