× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Weekend cu șase incendii de locuințe și o singură cauză – coșul de fum

Ziarul Mara • 30-01-2024, 10:00:27 • 40 vizualizari
 

Vineri 26.01.2024, în jurul orei 15.30, pompierii militari teleormăneni au intervenit la un incendiu izbucnit la o casă din municipiul Alexandria. Pompierii au reușit să stingă focul salvând bunuri materiale estimate la peste 250.000 de lei. Au fost deteriorate soba și tavanul unei camere pe o suprafață de aproximativ 2 mp, pagubele fiind evaluate la suma de circa 500 de lei. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul s-a produs de la un coș de fum deteriorat.

Sâmbătă, 27 ianuarie, la ora 07.42, pompierii militari teleormăneni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Ciuperceni. Aproape o oră a durat intervenția salvatorilor pentru localizarea și lichidarea focului, care a distrus grinzile și șipca din lemn din componența tavanului, pe o suprafață de circa 6 mp, precum și instalația electrică. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 1.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 50.000 de lei. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs din cauza unui coș de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Sâmbătă, în jurul orei 20.40, salvatorii alexăndrineni au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit în localitatea Olteni. Au ars acoperișul casei pe o suprafață de circa 60 mp, dormitorul, baia, bucătăria, o magazie cu lemne și cărbuni și gardul despărțitor pe circa 10 ml. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul s-a produs de la un coș de fum deteriorat.

Nici duminică 28.01.2024,nu a fost una liniștită pentru pompierii militari teleormăneni, care la ora 02.40, au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Săceni. Au ars o grindă din lemn, izolația din vată minerală pe o suprafață de circa 4 mp și au fost distruse, din cauza incendiului, coșul de fum și tavanul din rigips pe o suprafață de aproximativ 6 mp. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs din cauza unui coș de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile.

Tot Duminică, 28 ianuarie, la ora 20.40, pompierii militari alexăndrineni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Țigănești. Militarii au constatat faptul că flăcările se manifestau la acoperiș, cu posibilitatea extinderii la întreaga construcție. Au fost distruse cinci grinzi din lemn și tavanul pe o suprafață de aproximativ 20 mp. Cauza probabilă a acestui incendiu a fost coșul de fum deteriorat care a permis jarului/scânteilor să ajungă pe materialele combustibile din apropiere.

La Turnu Măgurele, duminică, în jurul orei 21.45, pompierii au salvat locuința învecinată care era lipită de casa unde s-a manifestat incendiul. Ajunși rapid la fața locului salvatorii au localizat și lichidat flăcările care se manifestau la acoperișul imobilului, pe o suprafață de aproximativ 100 mp, după aproape două ore de intervenție. Valoarea bunurilor salvate, reprezentând locuința aflată în imediata apropiere și mai multe materiale din interiorul casei, la suma de 20.000 de lei, iar cea a pagubelor la circa 20.000 de lei. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs din cauza unui coș de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile.

Mircea OLTEANU

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Weekend Incendii Locuințe Singură Cauză Coșul