× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Zilele acestea, va fi aprobată lista proiectelor prin Programul “Anghel Saligny” din Teleorman / Eugen Pîrvulescu: “Este vorba de cel puțin un proiect în fiecare localitate”

Ziarul Teleormanul • 01-09-2022, 14:00:08 • 162 vizualizari
 

În perioada imediat următoare, Ministerul Dezvoltării va aproba lista proiectelor depuse de unitățile administrativ-teritoriale din județul Teleorman prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și se pare că este vorba de un număr consistent de proiecte, minim unul la nivelul fiecărei primării din județ. Anunțul a fost făcut de senatorul PNL de Teleorman Eugen Pîrvulescu care a mai spus că analiza proiectelor la minister este pe ultima sută de metri, iar după aprobare urmează ca fiecare unitate administrativ-teritorială să depună documentația necesară, astfel încât contractele de finanțare să fie semnate în cel mai scurt timp.

“Este o veste extraordinar de bună pentru teleormăneni și este, totodată, o satisfacție personală pentru mine. Încă de la lansarea acestui program, m-am zbătut pentru ca în județul Teleorman să fie acoperite cât mai multe domenii de infrastructură, să reușim să dezvoltăm cu adevărat județul, să nu mai vorbim de localități neracordate la rețeaua de apă, de canalizare, să nu mai vorbim de drumuri proaste la nivelul județului. De altfel, Programul “Anghel Saligny” reprezintă o oportunitate unică de finanțare a reabilitării drumurilor județene cu fonduri alocate din bugetul național.

Așa cum am spus, foarte curând va fi finalizată analiza la minister, și cel puțin un proiect din fiecare localitate teleormăneană va primi aprobare. Am depus eforturi consistente în acest sens, am discutat cu autoritățile centrale și le-am prezentat situația existentă în județ, fără absolut nicio părtinire legată de culoarea politică a vreunui primar, și mă bucur de rezultatul obținut. Nu este puțin lucru faptul că pentru Teleorman a fost alocată a treia cea mai mare sumă pe țară, în acest calup de proiecte fiind prioritare proiectele ce vizează racordarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă, înființarea sistemelor de canalizare, asfaltarea, reabilitare și modernizarea drumurilor, de interes local sau județean.

Îi îndemn pe primari să acorde importanță întocmirii documentelor pentru semnarea contractelor de finanțare astfel încât fondurile alocate să poate fi utilizate cât mai curând în beneficiul cetățeanului. Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” implementat de Guvernul Nicolae Ciucă are un obiectiv extrem de important: dezvoltarea comunităților locale. Este ceea ce ne dorim să se întâmple și în județul nostru: locuitorii din Teleorman așteaptă de prea mult timp să beneficieze de condiții de viață decente și de un trai civilizat. Acum, lucrurile prind contur și se concretizează etapă cu etapă”, a declarat Eugen Pîrvulescu, președintele PNL Teleorman.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Zilele Acestea Aprobată Proiectelor Programul Anghel Saligny Teleorman Pîrvulescu