× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

„Ziua Armatei României în școli”

Ziarul Mara • 23-10-2023, 20:00:16 • 30 vizualizari
 

„Ziua Armatei României în școli”, evenimentul organizat de către Ministerul Apărării Naționale în perioada 12-19 octombrie 2023, a fost prezent și în școli și licee din județul Teleorman.

Proiectul „Ziua Armatei României în școli” a avut ca scop promovarea carierei militare în rândul elevilor, prezentarea semnificației Zilei Armatei dar și a misiunilor instituției militare.

Activitatea condusă de către comandantul Centrului Militar Județean Teleorman, locotenent-colonel Mihai Cristian, s-a desfășurat la Școala Gimnazială nr. 2 Videle, Școala Gimnazială Plosca, Școala Gimnazială Nanov și Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” Roșiorii de Vede.

Pentru a evidenția cât mai mult aspectele vieții și carierei militare, în acest proiect s-au implicat elevi din cadrul Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova, elevi din cadrul Școlii de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre Pitești, cadre militare și soldați, gradați, profesioniști din cadrul Regimentului 61 Rachete Antiaeriene „Pelendava” Craiova, precum și studenți ai Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov și ai Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I” București.

Pe parcursul activității, s-au împărtășit experiente acumulate, s-au menționat misiunile desfășurate de militari în țară și în teatrele de operații și au fost prezentate ofertele educaționale, toate fiind captivante și trezind curiozitatea micilor spectatori.

În urma acestui proiect, având ca punct de plecare informațiile primite, se consideră că drumul către o carieră militară este mai aproape de orice elev.

Pentru consiliere și îndrumare, Centrul Militar Județean Teleorman, situat în Alexandria, str. Constantin Brâncoveanu nr. 45, le stă la dispoziție celor interesați prin Biroul de Informare Recrutare și prin pagina de facebook: Centrul Militar Județean Teleorman.

Cornelia RĂDULESCU

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Armatei României școli