× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Ziua de Curățenie Națională 2022

Ziarul Mara • 06-09-2022, 10:00:13 • 20 vizualizari
 

Asociația „Let’s Do It, Romania!” îi invită pe cei interesați să se alăture proiectului „Ziua de Curățenie Națională 2022”.

„Ziua de Curățenie Națională” este un proiect inițiat în Estonia în anul 2008. În cele opt ediții desfășurate începând cu anul 2010, asociația „Let’s Do It, Romania!” a mobilizat aproximativ 2.100.000 de voluntari, 400 de companii și 1900 de primării, reușind să strângă 25.000 de tone de deșeuri.

În 2022 continuă realizarea proiectului și în context global, în peste 190 de țări, sub numele „World Cleanup Day”. Astfel, în data de 17 septembrie 2022 sunt așteptați voluntari din toată lumea pentru a curăța deșeurile de pe toată suprafața Pământului într-o singură zi.

În România se dorește mobilizarea a 100.000 de cetățeni, participanți în cadrul proiectului și beneficiari direcți ai acestuia.

Ministerul Educației a sprijinit în fiecare an proiectul desfășurat de „Let’s Do It, Romania!”, împreună reușind ca principiile ecologice să fie asimilate de peste 850.000 de elevi și cadre didactice, contribuind la creșterea responsabilității acestora asupra mediului, întrucât proiectul are un puternic caracter educativ.

La fel ca în anii anteriori de desfășurare a proiectului, elevii și profesorii coordonatori vor avea alocate zone cu deșeuri din zona apropiată localității și vor primi echipament (saci și mănuși) din partea echipelor de organizare „Let’s Do It, Romania!” de la nivel județean și local.

Zonele care se curață în Alexandria sunt: capătul străzii Agricultori spre centura Alexandria-Poroschia; centura Alexandria-Poroschia tronsonul cuprins între capătul străzii Agricultori și șoseaua Turnu Măgurele; strada Veteranilor.

Persoana de contact „Let’s Do It, Romania!” este Luca Fanica, email: fanica.luca@gmail.com.

Cornelia RĂDULESCU

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Curățenie Națională