× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Ziua Internațională a Cititului Împreună

Ziarul Mara • 01-02-2024, 10:00:22 • 86 vizualizari
 

Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează joi, 1 februarie 2024, începând cu ora 12.00, prin sesiuni de lectură, Ziua Internațională a Cititului Împreună.

Ziua Internațională a Cititului Împreună/World Read Aloud Day (WRAD) a fost inițiată de LitWorld, începând din anul 2010, pentru a sărbători puterea lecturii cu voce tare, de a crea comunități și de a împărtăși povești, dar și pentru a susține literația ca drept uman fundamental. Este o campanie de promovare a bucuriei, frumuseții și beneficiilor lecturii.

Citirea cu voce tare are un rol foarte important în dezvoltarea copiilor. Copiii cărora li se citește zilnic vor avea un avans de aproape un an comparativ cu acei copii cărora nu li se citește cu voce tare în fiecare zi. Printre beneficiile cititului se numără dezvoltarea creativității, a empatiei și a gândirii critice.

Cu acest prilej, elevi de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Alexandria, sub îndrumarea profesoarei Carmen Costache, se alătură milioanelor de oameni de pe întregul glob care sărbătoresc Ziua Internațională a Cititului Împreună prin susținerea unor sesiuni de lectură.

Cornelia RĂDULESCU

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Internațională Cititului Împreună