× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Ziua Unirii Principatelor Române, la Biblioteca Județeană Marin Preda

Liber in Teleorman • 22-01-2024, 14:00:11 • 47 vizualizari
 

Ziua Unirii Principatelor Române este sărbătorită, în fiecare an, la data de 24 ianuarie, când este marcat un eveniment major din istoria ţării noastre reprezentând primul pas făcut spre înfăptuirea statului naţional unitar român.

Cu acest prilej, la Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, se vor desfășura marți, 23 ianuarie, începând cu ora 930, mai multe activități cultural-artistice.

Astfel, preșcolarii de la Grădinița cu P.P Nr.4 Alexandria vor interpreta cântece populare, vor recita poezii patriotice și vor prezenta sceneta ,,Moș Ion Roată și Unirea”, precum și tradiționalul dans „Hora Unirii”, sub coordonarea cadrelor didactice: Alina Dociu, Elena Flămînzeanu, Ioana Miloș, Adriana Badea, Cristina Scutelnicu și Claudia Țacu.

În cadrul Proiectului Erasmus + Acreditare, în parteneriat cu elevi de la Liceul IES Alyanub Vera din Spania, liceenii de la Colegiul Național Pedagogic Mircea Scarlat și Liceul Teoretic Constantin Noica din Alexandria vor marca evenimentul prin prezentări despre istoria țării noastre și dansuri populare.

Activitatea va fi coordonată de doamnele profesoare Mădălina Calotă, Amalia Dide, Mădălina Teodorescu, Marioara Zăbavă și Simona Dragomir.

Manifestările culturale se vor încheia cu vernisarea expoziției 165 de ani de la Mica Unire – expoziţie de carte din fondul bibliotecii.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Unirii Principatelor Române Biblioteca Județeană