× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Cod portocaliu în Teleorman / Caniculă și disconfort termic accentuat

Ziarul Teleormanul • 03-08-2023, 14:00:08 • 142 vizualizari
 

Astăzi, județul Teleorman se află sub avertizare meteorologică Cod galben de caniculă și disconfort termic, însă, așa cum au anunțat meteorologii, valul de căldură se va intensifica. Astfel că, mâine, mai multe județe din țară, printre care și Teleorman, se vor afla sub incidența unui Cod portocaliu.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), canicula se va intensifica în Crișana și Banat, unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade, precum și în jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39…41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 19 și 25 de grade.

Pe parcursul zilei de sâmbătă (05 august) disconfortul termic se va menține ridicat în toate zonele de câmpie și va mai fi caniculă local în regiunile sudice.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Portocaliu Teleorman Caniculă Disconfort Termic Accentuat